maandag 21 maart 2011

Gasfles leeg....

Oh oh het gas is op. Het blijkt een behoorlijk probleem te zijn in Ghana als je gasfles leeg is... Nou zou ik dan op houtsvuur of op een koolpot(soort van bbq) kunnen gaan koken, maar dat is zo'n gedoe voor een beetje water voor koffie... En de waterkoker dan? Helaas dat trekt de generator niet.
Ik denk gasfles leeg, laten we ergens naartoe gaan waar ze hem kunnen vullen. Leuk bedacht maar al snel bleek dat het gas op was in Effiduase, plaats op zo'n 20min vanaf Banko.

In Effiduase vertelden ze ons dat er in Ejisu, 20 minuten verderop wel gas was. Dus onze werknemer Atta erheen. En ja hoor daar was het ook op...

Vandaag moest Atta dus naar Kumasi om het ding te vullen. Atta was zo slim om niet zelf op zoek te gaan, maar ging naar de plek waar hij de gasfles had gekocht. Hij was daar om 10uur en toen ging een mannetje voor hem en andere klanten op weg om de flessen te vullen. De plek waar de beste man normaal gesproken heengaat bleek ook uitverkocht te zijn, dus hij moest verder en daar in de rij.

Om 16uur was de man terug en moest Atta nog eens 5 cedi meer betalen omdat de man verder was gegaan dan verwacht.. Niet dat we over die 5 cedi klagen, ben blij dat Atta niet half Kumasi afmoest met enorme gasfles op zoek naar gas.
Wel moest Atta 20 minuten met volle gasfles lopen naar het station, want zijn geld was door die extra 5 cedi bijna op...

Om 19uur was Atta weer terug van het 'op zoek naar gas' avontuur en ik zit nu aan mijn eerste bakkie leut in 3 dagen. En o wat is-ie lekker!!!
Weer een momentje om erbij stil te staan hoe luxe en vanzelfsprekend sommige dingen in Nederland (en in Moon & Star guesthouse) zijn..

2 opmerkingen:

  1. Gasfles op voorraad zetten? Of is dat te simpel gedacht :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, if only life was that simple in Ghana....
    Nieuwe(lees 10e hands) gasflessen zijn net zo moeilijk om te vinden als gas. Maar we zijn naarstig op zoek en we hebben nog zo'n 2,5 maand..

    BeantwoordenVerwijderen